Beskrivning
Filet à aiguilles double brisure har solida brickor i rostfritt stål och ett munstycke i mjukt järn med en "sweet iron"-beläggning (blå). Den mjuka järnbeläggningen på munstycket stimulerar salivavsöndring. När detta material reagerar med fukt, värme och luft i en oxidationsprocess får rosten på ytan en söt smak. Detta främjar acceptansen av bettet. Så småningom försvinner den blå färgen, men smaken av ytrost finns kvar.
Den anatomiska utformningen följer formen på hästens mun och skapar en skonsam och jämn tryckfördelning. Med en canon dubbelsnara består bettet av tre delar, varav den mittersta ligger platt på tungan. Detta skapar mer tryck på tungan än med en canon enkel brygga. Ju tjockare mittdel, desto större tryck på tungan. Tjocklek på canon 14 mm. Ringar 65 mm.
Nålfilén har två stavar, även kallade nålar, placerade framför ringarna. Nålarna utövar tryck på kinderna, accentuerar styrhjälpmedlen och säkerställer att ryttaren inte kan dra bettet ur munnen.